Selecteer een pagina

Makeathon “fietsveiligheid” 4 Juni 2018 Ideeënlab PlanB Eindhoven

 

De Makeathon startte iets later dan gepland rond 10:15. De opkomst was ongeveer 50% maar meer dan genoeg voor onze pilot. Na een introductie van het Ideeenlab werd door René Paré middels een presentatie uit de doeken gedaan hoe het nu zat met de fietsveiligheid in Eindhoven. Na een vragen-rondje werd er al snel gestart met een vrij unieke manier van teamvorming. Zo werd b.v. gevraagd om op volgorde van oogkleur te gaan staan…. Deze oefening maakte de sfeer al wat losser tussen de deelnemers. Vervolgens kreeg ieder een blauw en geel briefje met de opdracht om iets op te schrijven waar je veel van wist en iets waar je niets van wist. De bedoeling was uiteindelijk om een mini TeD talk te geven voor je eigen team over iets waar je veel van wist, maar ook iets waar je niets van wist. Dit alles met de bedoeling om creativiteit aan te wakkeren. Al met al waren dit interessante oefeningen en gaf het een nieuwe kijk op team-vorming binnen een Makeathon.

Per team is gebrainstormd met een aantal handreikingen om een brainstorm om gang te krijgen : een van de methodes was gebaseerd op de 5W1H onderzoeks methodiek -> Wat Waar Wanneer Wie Waarom en Hoe. Al vrij snel ontstonden er veel ideeën bij alle groepjes. Na behoorlijk strepen werd er rond 12:00 gestart met werken aan een prototype voor het idee. Alle Ideeën maakten hierbij dankbaar gebruik van het piepschuim wat beschikbaar was om het idee in concept te visualiseren. Bij 2 teams werd ook gewerkt aan een presentatie. De lunch werd verzorgd door Tafeltje 19 in PlanB.

Alle groepen waren klaar met het uitwerken van hun concept en hadden een presenteerbaar prototype van hun idee klaar rond een uur of 3. Om 4 uur kwam René Paré om de resultaten van de noeste arbeid te aanschouwen dus in de tussentijd werd er zelfs ook wat muziek gemaakt met de aanwezige muziekinstrumenten. Tijdens het genot van een drankje heeft René geluisterd naar de presentatie van alle 3 de uitgewerkte ideeën en hebben we d.m.v. het gooien van ieder 1 dartpijltje ( waarbij René als jury-lid er 3 mocht gooien ) de winnaar bepaald : Team 2 met als titel “Stoplicht 2.0”! Na opruimen werd het lab gesloten rond 17:30

Hou de site in de gaten voor de aankondiging van onze volgende makeathon!

Coming soon….

Coming soon..